Rigter Beveiliging

Cilinders bestellen

Het hart  van een slot wordt gevormd door de cilinder. Het is het meest essentiële deel en tegelijkertijd ook het meest kwetsbare onderdeel van een slot. En omdat slot en cilinder niet onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, zit daar meteen ook de zwakte van het geheel.Maar wat is een cilinder nu precies? Kort gezegd is een cilinder een stukje techniek dat het mechanisme van een deurslot aanstuurt wanneer de kern ervan m.b.v. een sleutel wordt gedraaid. De kwaliteit van de cilinder is in dit geheel bepalend voor de kwetsbaarheid van het geheel, waarbij ervan uitgegaan kan worden dat hoe zwakker het binnenwerk van de cilinder is, des te eenvoudiger deze gemanipuleerd kan worden door inbrekers.

Er bestaan gelukkig wél cilinders die bestand zijn tegen de meest gangbare inbreekmethodes zoals ‘nekken’, ‘trekken’, ‘boren’ en ‘kloppen’. Dat zijn o.a. cilinders met een vernuftig binnenwerk, zoals bijvoorbeeld de EVVA 3KS-cilinder met een veervrije stiftconstructie en vervaardigd van hardmetaal. Het mooie aan deze cilinder is dat hij ook nog eens modulair is aan te passen aan zowel de dikte van de deur als aan de kleur van het deurbeslag (ook als u binnen messing en buiten nikkel hebt of omgekeerd).Rigter Beveiliging is al jaren leverancier van deze betrouwbare EVVA 3KS-cilinder. Vanzelfsprekend leveren we eveneens de EVVA 3KS-sleutel, waarvan geen blanks worden uitgegeven zodat deze ook nergens is na te maken. Dat geeft een extra stuk veiligheid.

Er zijn meerdere soorten cilinders in verschillende uitvoeringen. De meest gangbare zijn:

  • de dubbele cilinder
  • de halve cilinder
  • de knopcilinder

De dubbele cilinder heeft aan beide zijden een sleutelgat, terwijl de halve cilinder aan een zijde een sleutelgat heeft en aan de andere zijde 10mm extra materiaal voor goede passing in het slot.
De knopcilinder heeft aan een zijde een sleutelgat en aan de andere zijde een vaste knop, waarmee de cilinder bestuurd wordt.

Cilinders worden geleverd in een standaardmaat. Voor de dubbele cilinder en de knopcilinder bedraagt deze 60 mm (30 mm links en 30 mm rechts van het bevestigingsschroefgat). De standaardmaat van een halve cilinder is 40 mm (30 / 10)

Maar omdat niet alle deuren even dik zijn en er tevens verschillen zijn in deurbeslag, kunnen cilinders aan weerszijden verlengd worden tot een maximum van 80 mm links en 80 mm rechts; dat gebeurt in stappen van telkens 5 mm per zijde (dus 30-35-40-45-50-55-60-65-70-75-80mm). Het is dan ook belangrijk om bij het opmeten van een cilinder nauwkeurig te werk te gaan.

cilinders

Bestellen